Θέατρο Έναστρον

Ο Διάβολος είναι...Γυναίκα

Μια σπαρταριστή κωμωδία παρουσιάζεται φέτος από την Ομάδα Θεάτρου «Μέθεξη» στο θέατρο Έναστρον με τίτλο «Ο Διάβολος είναι...Γυναίκα», όπου παρουσιάζονται τρία από τα πιο επιτυχημένα έργα του Γάλλου συγγραφέα Προσπέρ Μεριμέ.

Η Αμαξα, η Ιερά Εξέταση και ο Αφρικάνικος Έρωτας. Πρώτο πλάνο σχεδόν όλων των έργων του συγγραφέα, είναι η Γυναίκα. Τα έργα του πάντα προβάλλουν την ξεχωριστή και γεμάτη ομορφιά γυναικεία φύση.

Η Aμαξα (άπαιχτο στην Ελλάδα από το 1957)
Περού: Πρόκειται για την ιστορία της θεατρίνας Καμίγια Περικόλ, στη Λίμα του 1700, με τον Δον Αντρές Ριβέρα, αντιβασιλιά στο Περού και την επιθυμία της ηθοποιού να της παραχωρήσει ο αντιβασιλιάς μία από τις δικές του άμαξες για να τη συνοδεύσει σε μια κοινωνική εκδήλωση...Το έργο ξεχωρίζει για το χιούμορ, τη σάτιρα, τους γνήσιους χαρακτήρες και το ιδιαίτερο πνεύμα του συγγραφέα.

Η Ιερά Εξέταση (άπαιχτο στην Ελλάδα)
Κάπου τον Μεσαίωνα: Τρεις ιεροεξεταστές έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους όταν πρόκειται να δικάσουν ως αιρετική μια νέα κοπέλα, την όμορφη Μαρικίτα. Η σύγκρουσή τους δεν αφορά τόσο τη δίκη, όσο το ότι και οι τρεις ερωτεύονται αυτό το νέο πειρασμό...

Ο Αφρικάνικος έρωτας (άπαιχτο στην Ελλάδα)
Κόρδοβα: Η Μογιάνα, νέα και όμορφη, βρίσκεται στα χέρια του αφέντη Χατζί Νουμάν που την αγαπά. Αυτός ο έρωτας δίνει άλλο νόημα στη ζωή του, εξ αιτίας του, όμως, έρχεται σε σύγκρουση μέχρι θανάτου με τον επιστήθιο φίλο του. Υπερισχύει η φιλία, αλλά είναι αργά: Η γυναίκα έχει ήδη εισχωρήσει στη ζωή τους...

Πρόκειται για έργα αστεία, απρόβλεπτα, έξυπνα, που συμβαδίζουν με το ρομαντικό πνεύμα της εποχής που γράφτηκαν.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία Βασίλης Ρίτσος
Μετάφραση Κατερίνα Ζαχαριουδάκη
Ηθοποιός Κορίνα Αλεξανδρινού
Ηθοποιός Μάνος Αντωνίου
Ηθοποιός Χαράλαμπος Βρακάς
Ηθοποιός Γαβρίλος Καμμάς
Ηθοποιός Θέκλα Μαντέλη
Ηθοποιός Αθανάσιος Περιστέρης
Ηθοποιός Θεοδώρα Τσέπα
Ηθοποιός Παναγιώτης Μαντέλης


Παραστάσεις

Παρασκευή και Σάββατο: 9 μ.μ.
Κυριακή: 8 μ.μ.

Social Networks

Τηλέφωνο-Διεύνθυση

"Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης
Μαίρης Βογιατζή Τράγκα - Ε.Π.Κ.Ε."
Μπουμπουλίνας και Δεληγιάννη 19,
τκ. 106 82 ,
Αρχαιολογικό Μουσείο - Κέντρο - Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 - 82 31 790
Κινητό: 698 05 88 063 (what'up)